A Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI meghívására első alkalommal találkoztak az evangélikus alapfokú művészeti iskolák képviselői. Április 28-án Sopronban zenével, tánccal, színjátékkal és képzőművészeti kiállítással ünnepeltek a magyar művészetoktatás napja alkalmából.

Az eseménynek a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjának rendezvényterme és a Hunyadi-iskola aulája adott helyet. A szervezők reményei szerint ezzel az eseménnyel hosszú távú szakmai együttműködés indult el a Magyarországon működő evangélikus alapfokú művészeti iskolák között, amelynek keretében a szereplők megoszthatják egymással a jó gyakorlatokat és a tapasztalatokat, de akár feltérképezhetik a közös fellépések és kiállítások lehetőségeit is.

A részt vevő iskolák: a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola, a szervező Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, továbbá a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A felsorolt intézmények a Dunántúlon, egy hétszáz kilométeres köríven helyezkednek el, és mindannyian fontosnak érzik az értékközösség vállalását és kifejezését.

Forrás: https://www.evangelikus.hu/hireink/rovid-hirek/elindult-az-evangelikus-alapfoku-muveszeti-iskolak-egyuttmukodese?fbclid=IwAR2Qzv-nwxrjSAd5cp97kfaDKe4IK7qplqLsfAb0VnnTsU6CFfKYIMIxqg0