A “Varázspálca” fúvóskarnagyi továbbképzés első napján a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével gyakorlati foglalkozásra is sor került. Az ország minden részéről és Erdélyből érkező fúvóskarnagyok Szabó Ferenc instruálásával dolgozhattak mozdulataik finomításán.

A második nap (az első nap délutánjához hasonlóan) a gyakorlati, vezényléstechnikai foglalkozással folytatódott zenekarunk, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével. A karmesteri dobogóra lépő karnagyok a repertoárként kijelölt művek vezénylésén túl megismerkedhettek a Sárvári József (a Debreceni Zenede Ifjúsági fúvószenekarának karmestere, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanára) által külön erre az alkalomra, különböző méretű és összetételű fúvós együttesekre átültetett korálfeldolgozásaival is. Az átiratok alapanyagát iskolánk szellemiségéhez alkalmazkodva az Ein feste Burg ist unser Gott című evangélikus korál dallama adta.

A délután Sárvári József előadásaival folytatódott. A hallgatóság betekintést nyerhetett a zenekari átiratok, hangszerelések készítésének fortélyaiba. A „Varázspálca” fúvószenkarnagyi továbbképzés harmadik és egyben záró napján a kurzuson részt vevő tizenhat szakember ismét Sárvári József előadását hallgathatta meg.

A téma a fúvószenekari hangszerelések, átiratok készítésén túl a zeneszerző műveinek bemutatása, rövid elemzése volt. Sárvári József beengedte a hallgatóságot a kulisszák mögé, megosztva a komponálási folyamat egyes stációinak kreatív kihívásait és az alkotói tevékenység szépségét.