Hosszas készülődést követően november 12- én, – két év pandémiás kényszerszünet után- végre sikerült újra találkozniuk a Tolna- Baranyai Egyházmegye evangélikusainak Dombóváron.

Az egyházmegyei találkozónak a Dombóvári Evangélikus Iskola adott otthont- az intézmény idén szeptemberben került az Evangélikus Egyház fenntartásába. A zsúfolásig megtelt aulában vidáman csendült az ének, rég nem látott ismerősök, barátok találkozhattak egymással.

A találkozó résztvevőit Aradi András esperes, Rózsai György egyházmegyei felügyelő és Szabó Szilárd, a helyi gyülekezetek lelkésze, iskolalelkész köszöntötte.

Ócsai Zoltán pécsi lelkész szívet, lelket, testet megmozgató áhítatát követően Steigervald Krisztián generációkutató tartott előadást Közösség a XXI. században (megtekinthető az egyházközség YouTube csatornáján).

A délután során számos előadás közül választhattak a résztvevők, többek között meghallgathatták a helyi evangélikus gyülekezet történetét Takács Istvánné helytörténész előadásában, betekinthettek az atlétikái világversenyek kulisszái mögé Vindics- Tóth Lili evangélikus olimpikon és Vindics Balázs segítségével. Endreffy Géza budaörsi lelkész az Egyházközségtől a közösségig címmel tarott előadást, a pécsi Légrádi házaspár pedig a házas hétvégés tapasztalatairól tartott élménybeszámolót a megjelenteknek.

Természetesen a fiatalok sem unatkoztak, részt vehettek örömdobolásban, szappan nemezelésben, digitális vetélkedőn mérhették össze tudásukat és ügyességüket- de a hagyományos társasjátékok kedvelői is a bőség zavarával küzdve válogathattak a jobbnál jobb játékok közül. A mozgásra vágyók ügyességi és csapatjátékokon mérethették meg magukat, hogy aztán a gyülekezeti tagok által sütött finomságok elfogyasztása után új elfoglaltság után nézzenek- sokak szerint rövid volt a délután, gyorsan elröppent az idő.

Az alkalmat a bonyhádi Gábriel zenekar akusztikus koncertje zárta, elgondolkodtató szövegekkel és igényes dallamokkal ajándékozva meg a találkozó résztvevőit.

Aradi András esperes úti áldását követően egy lelkes, zajos és vidám tömeg távozott azzal a reménységgel, hogy igenis van jövője a közösségeknek, gyülekezeteknek: az evangélium él és éltet!

Fotók- Ollé Róbert