2023. március 3-4-én Budapesten részt vettünk Nits Márta Országos Népdaléneklési Versenyen. Maratoninak tűnő verseny volt, 10.00-16.00 óráig tartott. Összesen 73 énekes szólista, népzenész és énekes csoport versenyzett. Híres népdaléneklő művészekből állt az öttagú zsűri: Korpás Éva volt a zsűri elnöke, Szvorák Katalin, Pál Eszter, Sárközi Mária Stella, Hegedűs István. Mi zoboraljai lakodalmas dalokkal versenyeztünk, s ezüst minősítést szereztünk. A verseny után a Dalinda és a Bazseva együttes koncertjével ajándékozták meg a szervezők a résztvevőket. Fantasztikus koncert volt, ahol elleshettük a színpadi szereplés titkait.
Még aznap este a szálláson a vacsora után táncházban jártunk, ahol együtt szórakoztunk az aszódi, nyírségi csoportokkal.
Másnap délelőtt kezdődtek a színpadi próbák a MEGiNT Gála műsorához, majd az ebéd után Szerényi Béla, az Óbudai Zeneiskola tanára, tekertőlantjával népzenei előadást tartott. Az előadás után megkoszorúztuk az iskolában található Martin György-emléktáblát. Ezzel tisztelegtünk a nagy néptánckutató alakjának.
Ezután két felvonásban került bemutatásra a MEGiNT Gála. Evangélikus iskolák néptánccsoportjai és énekesei mutatták be műsoraikat Nyíregyházáról, Magyarlapádról, Sopronból, Kőszegről, Orosházáról, Aszódról, Dombóvárról és Budapestről. Mi a 2. részben mezőségi dalokkal képviseltük iskolánkat. Ezután átadták az Okleveleket, s közös néhány perces tánccal búcsúztunk.
Felejthetetlen élményekkel tértünk haza.